Співробітник СБУ передавав росіянам розвіддані – його затримали

Співробітник СБУ передавав росіянам розвіддані – його затримали

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали співробітника Служби безпеки України, який підозрюється у роботі на спецслужби рф та передачі їм таємних даних.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

«Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України провели спільну спеціальну операцію, в результаті якої викрили та затримали зрадника України - діючого співробітника Служби безпеки України, який працював на спецслужби рф», - йдеться у повідомленні.

У ДБР уточнюють, що до березня 2022 року цей співробітник очолював одне з регіональних управлінь СБУ. У межах розслідування кримінального провадження встановлено факти його співпраці з представниками спецслужб рф. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами.

Зазначається, що цей співробітник СБУ передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, було задокументовано передачу ним інформації, що становить державну таємницю. Також задокументована безпосередня участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Такі дії угруповання завдавали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці держави.

Читайте також: Жителя Одещини підозрюють у передачі росіянам даних про ЗСУ

«Працівники ДБР затримали зрадника», - йдеться у повідомленні. Підкреслюється, що зібрано достатньо доказів для повідомлення співробітнику СБУ про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Як повідомлялося, працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишнього співробітника Головного управління СБУ в АР Крим за підозрою у державній зраді. Обвинувальний акт направлено до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-