Щодня у перетині кордону відмовляють більш як 100 особам - речник ДПСУ

Щодня у перетині кордону відмовляють більш як 100 особам - речник ДПСУ

Укрінформ
Прикордонники щоденно відмовляють більш як 100 особам у перетині кордону - у переважній більшості це чоловіки призовного віку.

Про це поінформував на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Щоденно прикордонники відмовляють більш як 100 особам у перетині кордону на виїзд, більшу частину з яких становлять чоловіки, які підпадають під обмеження у пропуску через кордон", - сказав Демченко.

Речник зазначив, що також щоденно затримують порушників, які намагаються незаконно перетнути кордон. Тільки за минулу добу таких було понад 40.

Читайте також: У ДПСУ розповіли, як групи дітей можуть виїхати за кордон на відпочинок

Демченко уточнив, що загалом з 24 лютого на «зеленій» ділянці кордону поза пунктами пропусків затримано більш як 3 700 таких осіб. Ще 1 250 осіб зупинено у пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи в інший незаконний спосіб.

Як повідомлялось, на воєнний період діє обмеження щодо виїзду за межі країни українських чоловіків віком від 18 до 60. Але ця норма має доволі широкий перелік винятків, і прикордонники забезпечують пропуск чоловіків виключно відповідно до норм чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-