Вісім пов’язаних з Україною проєктів отримали гранти МЗС Латвії

Вісім пов’язаних з Україною проєктів отримали гранти МЗС Латвії

Укрінформ
Латвійське МЗС підбило підсумки конкурсу грантів «Підтримка проєктів співробітництва з метою розвитку у визначених країнах-реципієнтах», та надало фінансування для низки проєктів, які будуть реалізовані у 2022-2023 роках у країнах, пріоритетних для Республіки Латвія.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу пресслужба зовнішньополітичного відомства балтійської країни.

Наголошується, що цього року основним пріоритетом було визначено підтримку України - повністю або частково підтримано вісім заявок.

У центрі уваги все ще перебувають країни Східного партнерства ЄС; три гранти отримали проєкти з Молдови, один - з Грузії, а також дві програми регіонального масштабу. Надано фінансування чотирьом проєктам для регіону Центральної Азії. Також уперше на конкурс були надані проєкти, що стосуються Африки.

Читайте також: До бюджету України надійшов 1 мільярд євро грантових коштів від Німеччини

Міністерство закордонних справ Латвії надало повний грант таким проєктам, які стосуються України: «Впровадження програм реабілітації пацієнтів після ампутації кінцівок у лікарнях України, обмін досвідом із Національним реабілітаційним центром “Вайварі”» (Центр “Вайварі”); «Інклюзивна освіта у галузі прав людини – шлях до належного управління та громадянської участі» у Грузії, Молдові та Україні (асоціація «Балтійське товариство прав людини»).

Частковий грант наданий проєктам, які мають бути реалізовані вже у 2022 році:

  • «Притулок для жінок та дівчат – жертв військових злочинів»;
  • «Розширення можливостей жіночого активізму у Білорусі та Україні. Сприяння політиці жінок, миру та безпеки» (Асоціація «Центр “Марта”»);
  • «Підтримка зміцнення потенціалу Верховного суду України в контексті європейської інтеграції» (Національна судова адміністрація Латвії);
  • «Підвищення потенціалу Державної прикордонної служби України» (Державна прикордонна охорона Латвії);
  • «Підтримка організацій роботодавців у відновленні та розвитку України» (Конфедерація роботодавців Латвії);
  • «Нарощування потенціалу електронної платформи української системи освіти МійКлас» (SIA Uzdevumi.lv);
  • «Інтернет-система підтримки для освітян зі зниження дитячої тривожності в районах, що постраждали від війни» (Резекненська академія технологій).
Читайте також: Україна отримала €446,8 мільйона кредиту від Світового банку

Ця новина прийшла на тлі повномасштабної війни, розпочатої росією 24 лютого. Латвія, як й інші демократичні країни, надає Україні всебічну підтримку для відсічі російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-