МЗС розробляє механізм отримання віз для росіян

МЗС розробляє механізм отримання віз для росіян

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України напрацює чіткий механізм запровадження з 1 липня візового режиму для росіян та найближчим часом оприлюднить його.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав в ефірі телемарафону у неділю, передає Укрінформ.

«По-перше, у нас існують чинні угоди із візовими центрами рф, наскільки нас поінформував на засіданні уряду заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. По-друге, будуть надані пропозиції Президенту України для того, щоб обрати країну, яка буде представляти тимчасово інтереси України в російській федерації. Після того, як це буде зроблено і буде ухвалено рішення, МЗС додатково поінформує і наших громадян, і громадян російської федерації про спосіб отримання візи, її вартість», - сказав Немчінов.

Читайте також: Візовий режим з рф дозволить захистити національну безпеку України – МЗС

За його словами, поки що громадяни можуть перетинати кордон за старими правилами. «З 1 липня громадяни російської федерації, які не мають посвідки на постійне проживання в Україні або відкритої заздалегідь візи, наприклад, робочої чи інших віз, які існують, не зможуть потрапити на територію України через пункти пропуску, які працюють на українському кордоні», - сказав Немчінов.

МЗС раніше запевнило у тому, що запровадження візового режиму з рф є продуманим кроком, який дасть змогу захистити національну безпеку України.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Кабінет Міністрів припинив дію угоди з росією про безвізовий режим.

Президент Володимир Зеленський заявив, що запропонував Кабміну опрацювати питання перегляду режиму в’їзду російських громадян на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-