За викрадення активістів Майдану Вербицького та Луценка судитимуть ще вісьмох «тітушок»

За викрадення активістів Майдану Вербицького та Луценка судитимуть ще вісьмох «тітушок»

Укрінформ
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно восьми цивільних осіб.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Офісу Генерального прокурора, восьмеро осіб обвинувачуються у створенні злочинної організації та участі в ній, викраденні та незаконному позбавленні волі протестувальників, що спричинило тяжкі наслідки, їх катуванні, а також незаконному перешкоджанні проведенню акцій протесту (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ст. 340 КК України).

Крім того, чотири учасники злочинної організації також обвинувачуються в умисному вбивстві, вчиненому стосовно викраденої людини (п.п 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

«Слідством встановлено, що обвинувачені в ніч із 20 на 21 січня 2014 року у складі злочинної організації викрали учасників акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, катували їх та вбили Юрія Вербицького», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ДБР, щодо цих восьми обвинувачених здійснювалося спеціальне досудове розслідування (in absentia) у зв’язку з їхнім переховуванням від органу досудового розслідування на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України.

Санкцією статей, за якими їх обвинувачують, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Читайте також: Першим під час Революції Гідності вбили Вербицького, а не Нігояна - ДБР розкрило злочин

Як повідомлялося, у справі щодо викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького вже притягнуто до відповідальності 19 осіб, у тому числі двох міліціонерів.

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось дев'ять загиблих. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-