Українцям на тимчасово захоплених територіях радять користуватися VPN-сервісами

Українцям на тимчасово захоплених територіях радять користуватися VPN-сервісами

Укрінформ
Українцям на тимчасово захоплених територіях радять користуватися VPN-сервісами, що забезпечують приватність і не збирають дані про користувача.

Як передає Укрінформ, про це заявив під час телемарафону голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

«По-перше, треба звертати увагу на VPN- сервіси, які забезпечують вашу приватність і не збирають дані про вас… Сервіси, які дозволяють дійсно анонімізувати себе в мережі, дозволяють переглядати українські новини тим, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях, їх потрібно використовувати – це убезпечить вас як користувачів інтернету», - зазначив Щиголь.

За його словами, таких сервісів є багато, серед них і українські розробки.

Як підкреслив Щиголь, наразі рашисти, підключаючи до своїх мереж, вираховують тих, хто допомагає українським Збройним Силам, хто повідомляє в українські сервіси про переміщення російських військових, ворог намагається будь-якими способами придушити українську ідею.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 червня на тимчасово захопленій території Херсонщини встановити зв’язок з більшістю громад не вдається.

У Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. В ОВА закликають мешканців області не надавати паспортних даних для придбання сім-карт російських операторів мобільного зв’язку.

Читайте також: На Херсонщині зв’язок із більшістю громад встановити не вдається - ОВА

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, найімовірніше, не вдасться, оскільки обладнання перебуває під контролем загарбницького режиму та російських військових.

Читайте також: Херсонщина може втратити можливість користуватися мобільним банкінгом

Через відсутність мобільного зв'язку Херсонська область може втратити можливість користуватися банкінгом, заявив голова обласної ради Олександр Самойленко. Вже виникли проблеми з базовими виплатами – зарплатами бюджетникам, соціальними виплатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-