Дорожній знак про напрямок «за російським кораблем» виставили на аукціон

Дорожній знак про напрямок «за російським кораблем» виставили на аукціон

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) виставило на благодійний аукціон на платформі Prozorro.Продажі усім відомий дорожній знак, що зʼявився з початком війни, який вказував загарбникам напрямок за російським кораблем.

Про це розповів перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ «Спільний благодійний аукціон Укравтодору та Prozorro.Продажі».

«Сьогодні ми відкрили перший благодійний аукціон Укравтодору на платформі Prozorro.Продажі, на який виставили свій ексклюзивний лот - усім відомий дорожній знак, що зʼявився з початком війни, який вказував рашистам напрямок за російським кораблем. Цей знак стояв в Сумській області і був розстріляний загарбниками. Початкова ціна лоту становить 50 тис. гривень. Усі виручені кошти надійдуть на спецрахунок Національного банку для потреб ЗСУ. Аукціон триватиме до 3 червня», - розповів подробиці Івко.

За його словами, сьогоні за узгодженням із Генштабом ЗСУ Укравтодор поступово відновлює вказівні дорожні знаки з назвами сіл та містечок у звільнених населених пунктах України.

Після початку війни Укравтодор дав вказівку місцевим владам та балансоутримувачам доріг зафарбувати ці знаки для дезорієнтації ворога.

Також Івко розповів, що з початку війни в Україні було зруйновано більше 300 штучних споруд: мостів, шляхопроводв. На сьогодні 36 мостів тимчасово відновлено - в Києві, Харкові, Ірпені, Бучі, Чернігові, Сумах та інших містах.

Укравтодор розчистив вже 760 км із 24 тис. км зруйнованих та зайнятих спаленою ворожою технікою доріг.

Читайте також: Укрпошта за день продала майже 800 тисяч марок «Русскій воєнний корабльВСЬО

За словами Івка, нещодавно українські дорожники побували в Будапешті на зустрічі Асоціації європейських адміністрацій та управлінь дорогами, до якої Укравтодор планує найближчим часом долучитися.

«Також ми ініціювали створення робочої групи в рамках асоціації дорожників та обговорили координацію зусиль по відновленню українських доріг з фаховою допомогою євопейських спеціалістів. Домовилися про надання кількох понтонних мостів для облашування тимчасових переправ на місці зруйнованих мостів. При цьому кошти від партнерів в основному надходять на грантовій основі, в кредит ми поки у них не беремо», - зазначив перший заступник голови Укравтодору .

Як повідомлялося, в Україні тривають активні відновлювальні роботи на автомобільних шляхах, зруйнованих вторгненням росії; частина доріг і переправ уже відкриті для руху. На всіх звільнених територіях, на дорогах та в населених пунктах дорожники працюють лише після ретельного розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-