В Україні понад 420 тисяч людей втратили житло або потребують допомоги у його ремонті

В Україні понад 420 тисяч людей втратили житло або потребують допомоги у його ремонті

Укрінформ
Понад 420 тисяч громадян України внаслідок бойових дій втратили житло або воно потребує ремонту.

Про це голова партії "Слуга народу", заступниця керівника однойменної парламентської фракції, заступниця очільника Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк повідомила в інтерв‘ю Укрінформу.

За словами Шуляк, станом на 14 травня через мобільний додаток "Дія" щодо пошкодження або руйнування житла звернулися 152 550 осіб, через державний портал – 2 566, через центри надання адміністративних послуг – 916.

"Якщо говорити про загальну кількість людей, які втратили житло або потребують сприяння в ремонті, це 424 тисячі. До того ж відомо, що вже понад 10 мільйонів метрів зруйновано. Очевидно, що це не повна інформація, бо не всі люди її внесли, зокрема через відсутність можливості перевірити, в якому стані житло. Зрозуміло, що ворог щодня завдає нових руйнувань, які також стосуються житлової інфраструктури", – зазначила політик.

Читайте також: Допомогу по безробіттю можна відтепер оформити в «Дії»

Вона зауважила, що через російські атаки найбільше постраждали Донецька, Харківська та Київська області.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Читайте також: Україні потрібен механізм, який забезпечить компенсацію збитків попри відмову рф - Єрмак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-