Україні потрібен механізм, який забезпечить компенсацію збитків попри відмову рф - Єрмак

Україні потрібен механізм, який забезпечить компенсацію збитків попри відмову рф - Єрмак

Укрінформ
Україні потрібен легітимний міжнародний механізм, який забезпечить компенсацію завданих росією збитків.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив під час дискусії в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House, повідомляє Офіс Президента.

"Україні потрібен легітимний міжнародний механізм, який забезпечить компенсацію завданих Росією збитків і діятиме попри її категоричну відмову співпрацювати", - заявив керівник Офісу Президента.

Єрмак повідомив, що указом Президента вже створена міжнародна робоча група, до якої увійшли українські та іноземні експерти, зокрема Маркіян Ключковський, Джеремі Шарп, Амаль Клуні та багато інших. За словами керівника Офісу Президента, який очолив робочу групу, вона вже працює над проєктом такого механізму, і невдовзі він буде представлений.

“Ми розглядаємо угоди про репарації як елемент повоєнного відновлення України. Серед таких заходів ми очікуємо також на режим максимального допуску українських товарів на ринки наших союзників та партнерів, запуск так званого плану Маршалла для України”, – заявив керівник Офісу Президента.

Читайте також: рф треба зупинити системними довгостроковими санкціями - Єрмак

Він переконаний, що відбудова України може стати історією успіху для всієї Європи, адже вона буде величезним будівельним та інвестиційним майданчиком, який може дати поштовх розвитку європейських економік.

Єрмак наголосив, що потрібно посилювати санкції – п’яти санкційних пакетів явно недостатньо. Ми пропонуємо партнерам використати унікальну можливість у короткі строки зруйнувати енергетичну диктатуру росії, зазначив він.

Керівник Офісу Президента України зауважив, що нинішня війна має стати останньою для росії.

“Вона повинна завершитися повним відновленням територіальної цілісності та суверенітету України, тобто нашою перемогою. Нашою спільною з цивілізованим світом перемогою. Адже сьогодні Україна захищає не лише себе. Україна сьогодні – це Фермопіли Європи”, – резюмував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня ​​керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що виконано 36% плану дій групи Макфола-Єрмака щодо посилення санкцій проти російської федерації.

Читайте також: Єрмак і Макфол обговорили посилення санкцій проти керівництва та олігархів рф

Міжнародна робоча група щодо санкцій проти росії була створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського.

Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

10 травня група представила другий напрацьований документ – Дорожню карту енергетичних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-