Головний рабин Києва та України вирішив отримати українське громадянство

Головний рабин Києва та України вирішив отримати українське громадянство

Укрінформ
Народжений у США президент Об'єднання юдейських релігійних організацій України рабин Яків Дов Блайх після 32 років життя в Україні вирішив отримати українське громадянство і планує наступного тижня розпочати відповідну процедуру.

Як передає Укрінформ, про це Дов Блайх повідомив в інтерв’ю Радіо НВ.

«Я про це (отримання українського громадянства – ред.) думав і раніше, але те, що зараз відбувається в Україні, дало мені поштовх, щоб вирішити це питання… Я не знаю, наскільки це можливо у часи війни, але дуже сподіваюсь, що у мене буде можливість почати уже зараз. Я вже розмовляв з адвокатами і людьми, які можуть мені допомогти у вирішенні цього питання. Наступного тижня я буду в Україні і сподіваюсь, що ми почнемо цей процес», - сказав Дов Блайх.

На його думку, це буде дуже сильна заява про те, що Україна має майбутнє, є демократичною країною і місцем, де «навіть американець може добре жити і добре почуватися».

«Я виріс у США, живу і працюю в Україні вже 32 роки, але все одно я американець. Але я ще й патріот України, дуже залюблений у неї стільки років, скільки я тут працюю і живу. Мені здається, що (українське – ред.) громадянство – це той крок, який треба зробити», - зазначив головний рабин Києва та України.

Читайте також: Яків Дов Блайх, головний рабин Києва та України

Яків Дов Блайх народився 19 жовтня 1964 року в Нью-Йорку, є громадянином США. Богословську освіту здобув у США та Ізраїлі, у 2005 році закінчив бізнес-школу Гарвардського університету за спеціальністю «Управління недержавними неприбутковими організаціями».

У 1989 році переїхав із сім'єю в Україну, в 1990 році призначений на посаду головного рабина Києва та України. Наприкінці 1992 р. заснував Об'єднання юдейських релігійних організацій України.

Одружений, має восьмеро дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-