Скасовано спрощений режим ввезення домашніх улюбленців до країн ЄС - Олена Зеленська

Скасовано спрощений режим ввезення домашніх улюбленців до країн ЄС - Олена Зеленська

Укрінформ
Запроваджений із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну спрощений режим ввезення домашніх тварин до країн ЄС скасовано.

Відтепер тварини повинні мати паспорт або сертифікат про стан здоров'я, написала дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

​"Важливе для українців, що зараз виїжджають до країн ЄС із домашніми улюбленцями. Спрощений режим вивезення тварин, який запровадили після початку вторнення росії, скасували", - зазначила вона.

Перша леді розповіла, що за оновленими правилами, які поширюються на собак, котів та тхорів (тварин-компаньйонів), тварина має бути:

- правильно ідентифікована за допомогою мікрочіпа, - вакцинована від сказу і щеплення ще діє;

- мати результат перевірки рівня антитіл проти сказу шляхом титрування;

- мати дійсний паспорт, виданий в одній із країн ЄС або ж сертифікат про стан здоров’я, який відповідає зразку, встановленому в законодавстві ЄС.

Водночас дружина Президента підкреслила, що українцям не варто хвилюватися і у разі відсутності якихось із вимог, потрібно про це попередити прикордонника.

За її словами, у Польщі, наприклад, тваринці безкоштовно проведуть маркування та вакцинують від сказу.

"Домашні улюбленці – це частинка нашого дому. Тож на кордоні зроблять усе можливе, аби вона із вами лишалася", - додала Зеленська.

Читайте також: Україні потрібна зброя, щоб відігнати ворога від кордонів Європи - Зеленська

Як повідомлялося, за підрахунками ООН із початку повномасштабного вторгнення росії за кордон виїхало майже 5,5 мільйона українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-