В Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів

В Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів

Укрінформ
Національна спілка журналістів України запустила Фонд пам’яті загиблих журналістів.

Як передає Укрінформ, про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці.

“У Всесвітній день свободи преси, який відзначається 3 травня, Національна спілка журналістів України оголошує про запуск Фонду пам’яті загиблих журналістів. Діяльність фонду буде спрямована на допомогу родинам журналістів, які загинули під час широкомасштабного російського вторгнення до України”, - ідеться в повідомленні.

Пожертви від благодійників надходитимуть на окремий рахунок Національної спілки журналістів України. Кошти з цього рахунку виплачуватимуться дітям та іншим членам родин загиблих колег.

За словами голови НСЖУ, журналістика – це професія мужніх людей. Адже бути відданим професійним стандартам і готувати достовірні репортажі, означає, що журналіст свідомо ризикує стати мішенню для російських військових. Обов’язок НСЖУ - підтримувати всіх сучасних воєнних кореспондентів та віддавати данину пам’яті жертвам війни, сказав Томіленко.

Читайте також: Австрія надала $100 тисяч на підтримку українських журналістів

Рішення про виплату коштів, зібраних Фондом, ухвалюватиме Секретаріат НСЖУ за поданням комісії з призначення допомоги. Для контролю за діяльністю фонду буде створена спостережна рада, до складу якої входитимуть авторитетні журналісти та медіадіячі: Ольга Мусафірова, Микола Семена, Сергій Шевченко та інші.

НСЖУ уже зробила перший внесок у Фонд пам’яті журналістів – перерахувавши 30 тисяч гривень.

Реквізити для допомоги родинам загиблих журналістів опубліковані в історіях спецпроєкту “Медіа Меморіал” телеканалу ICTV (Starlight Media) в пам’ять про загиблих журналістів.

Читайте також: Премія Гонгадзе запровадила спецвідзнаку, яку присудила Максу Левіну

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня Президент України Володимир Зеленський заявив, що журналістка Радіо Свобода Віра Гирич стала 23 працівником медіа, чиє життя обірвалося внаслідок російського вторгнення в Україну, і висловив співчуття близьким і рідним загиблої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-