На виробництві в Україні щодня в середньому гинуть три особи - Держпраці

На виробництві в Україні щодня в середньому гинуть три особи - Держпраці

Укрінформ
Державна служба з питань праці за час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України зареєструвала 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спеціальному розслідуванню, в них постраждав 191 працівник.

Про це йдеться у відповідному листі Держпраці на адресу низки органів влади, переданому Укрінформу.

«Україна несе великі втрати в цій війні, і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях. Так, за час збройної агресії Держпраці вже зареєстровано 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спеціальному розслідуванню, в яких постраждав 191 працівник, у тому числі 115 - зі смертельним наслідком. При виконанні трудових обов’язків через активні бойові дії постраждали 94 працівники, 50 з яких загинули», - наводить дані Держпраці.

За даними відомства, зокрема постраждали працівники на підприємствах соціально-культурної сфери – 57 осіб, в тому числі 28 зі смертельним наслідком; транспорту – 12 осіб, в тому числі сім зі смертельним наслідком; енергетики - 14 осіб, у тому числі шість - зі смертельним наслідком; житлово-комунального господарства – п'ять осіб, у тому числі троє - зі смертельним наслідком; інші галузі – шість осіб.

«У середньому три особи щодня гинуть в Україні під час роботи. За всіма нещасними випадками утворені комісії та проводяться спеціальні розслідування», - підкреслили у Державній службі з питань праці.

У відомстві запевнили в тому, що використовують усі можливі засоби для поширення інформації з питань праці. Відповіді на найбільш запитувані питання розміщуються на офіційному вебсайті служби та на сторінках у соціальних мережах, перезавантажено сервіс «інтерактивний інспектор», регулярно розміщуються інформаційні повідомлення у засобах масової інформації, інспектори праці відвідують роботодавців та надають індивідуальні консультації релокованим підприємствам, безпосередньо спілкуються з людьми.

Служба розробила рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій; рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устаткування в умовах воєнних (бойових) дій; рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних (бойових) дій; рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій.

Читайте також: Держпраці пропонує 28 квітня вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-