У «Дії» відтепер можна отримати статус та допомогу для переселенців

У «Дії» відтепер можна отримати статус та допомогу для переселенців

Відео
Укрінформ
У застосунку «Дія» тепер можна отримати статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Запустили комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Люди, які змушені були покинути свій дім і переїхали в межах України через повномасштабне вторгнення рф, можуть оформити статус ВПО у «Дії» та отримати виплату від держави - для себе і своїх дітей», - заявив Федоров.

Він зазначив, що українці можуть отримувати щомісяця 2000 грн на себе та 3000 грн на кожну свою дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-що (або ж зняти готівку).

Послуга в застосунку «Дія» стосується тільки тих людей, які зараз перебувають в Україні та тих, хто досі не мав статусу ВПО. Трохи згодом зʼявиться можливість податися на допомогу для всіх переселенців.

«Соціальні допомоги постраждалим від війни: інформація про виплати, допомогу та отримання статусу внутрішньо переміщеної особи ми разом з Мінсоцполітики зібрали на сайті. Оновлюйте застосунок «Дія», щоб скористатись послугою», - заявив Федоров.

Читайте також: Через застосунок "Дія" уже подали майже 90 тисяч заяв про пошкоджене майно

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Мінсоцполітики розпочало фінансування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. На виплати вже спрямовано майже 578 млн грн.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-