Працівники ДСНС з початку війни з росією врятували понад 1,1 тисячі осіб

Працівники ДСНС з початку війни з росією врятували понад 1,1 тисячі осіб

Укрінформ
Загалом із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну співробітники ДСНС врятували 1194 особи. 

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук.

«Хочу зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави у ході проведення рятувальних заходів силами ДСНС було врятовано 1194 наших громадян, з-під завалів, на жаль, було деблоковано тіла 897 осіб», - повідомив Демчук.

За його словами, також одним із основних завдань ДСНС є розмінування і розчищення території нашої держави від вибухонебезпечних предметів.

«Це кропітка робота наших піротехніків, тому щоденно практично на всій території держави залучаються піротехніки. У нас щоденно близько 200 залучень піротехнічних підрозділів, при цьому щодня знешкоджується 1,5 тисячі вибухонебезпечних предметів», - уточнив Демчук.

Читайте також: У Харкові рятувальники завершили роботу на 40 об’єктах — з-під завалів дістали 112 тіл

Представник рятувальників зазначив, що всього з початку війни силами ДСНС було знешкоджено понад 68 тисяч вибухонебезпечних предметів на території нашої держави, у тому числі близько 2 тисяч авіаційних бомб. Загалом було обстежено і очищено території близько 11, 6 тисяч гектарів території нашої держави.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабне вторгнення російських військ. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-