У Харкові рятувальники завершили роботу на 40 об’єктах — з-під завалів дістали 112 тіл

У Харкові рятувальники завершили роботу на 40 об’єктах — з-під завалів дістали 112 тіл

Укрінформ
Працівники ДСНС завершили у Харкові роботу на 40 об’єктах, з-під завалів вилучено тіла 112 загиблих, водночас врятовано 59 людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

«Щодо Харківської області і самого Харкова, то наші рятувальники постійно проводять роботу з розбирання зруйнованих завалів, пошуку уцілілих громадян. Наразі по Харкову рятувальники завершили роботу вже на 40 об’єктах, було врятовано 59 осіб. На жаль, там під час розбору завалів вилучено 112 тіл загиблих наших громадян», - сказав він.

За словами Демчука, зусилля ДСНС спрямовані також на розбирання завалів у населених пунктах Київської, Сумської і Чернігівської областей.

Читайте також: Чернігівські рятувальники витягли з-під завалів тіла 71 загиблого

Зокрема, рятувальники завершили розбирання завалів на 7 об’єктах у Бородянці Київської області, деблокувавши тіла 41 загиблого. Активно проводяться роботи з розбирання зруйнованих багатоповерхових будинків у Гостомелі, де українським рятувальникам допомагають 11 іноземних колег.

«Окрім того, наразі активні роботи з розбирання зруйнованих будівель ми продовжуємо у Сумській області. Зокрема, у приватному житловому секторі залучені рятувальники, які проводять розбір зруйнованих будівель, зачищають вулиці, готують проходи для того, щоб звільнити вулиці від захаращень», - зазначив директор департаменту.

Читайте також: Рятувальниками зареєструвалися вже понад 10 тисяч добровольців

За його словами, рятувальники також розбирають завали багатоповерхових житлових будинків у Чернігівській області. Загалом до цих робіт залучено понад 50 чоловік.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-