Бельгійський архиєпископ згадав у пасхальній промові Україну

Бельгійський архиєпископ згадав у пасхальній промові Україну

Укрінформ
Під час служби у центральному Брюссельському кафедральному соборі Святих Михайла і Гудули архиєпископ Жозеф Де Кесел нагадав значення України в контексті усього людства. 
Над собором при цьому майорів український прапор. Про це повідомляє видання VRT, передає Укрінформ.

«Страждання народу України стали головною темою промови бельгійського архиєпископа: як люди можуть робити з іншими те, що відбувається в Україні?» - йдеться у публікації.

З огляду на події в Україні після повномасштабного російського вторгнення головною темою промови бельгійського архієпископа став пошук відповіді на питання, чи є майбутнє у людства.

Переглянути відео можна за посиланням.

«Чи є майбутнє у людства? Чи завжди буде так, як було, чи можливе більш гуманне та праведне суспільство? Чи можна врятувати людство? Ось у чому питання. Який сенс нашого людського існування, коли навколо стільки несправедливості та безумства?» - наголосив ієрарх.

Читайте також: Скандал з Хресною дорогою: замість тези про «братні народи» була молитва в тишіпосол у Ватикані

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Країни Європейського Союзу, зокрема Бельгія, виявили солідарність із народом України. Федеральний уряд Бельгії виділив 800 мільйонів євро для допомоги біженцям з України під час глобальної благодійної акції, що відбулася 9 квітня у Варшаві, загалом тоді вдалося зібрати 9,1 мільярда євро.

Бельгія приймає десятки тисяч людей з України, переважно жінок і дітей, що рятуються від розв’язаної путіним війни. Більшість з них знайшли притулок у родинах бельгійців. Уряд, відповідно до Директиви ЄС із тимчасового захисту, надає українським біженцям право на проживання, медичне обслуговування та базові соціальні послуги, а також на працевлаштування.

Фото: theculturetrip.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-