В Ордені Святого Пантелеймона вважають неприйнятною ідею Ватикану щодо Хресної ходи

В Ордені Святого Пантелеймона вважають неприйнятною ідею Ватикану щодо Хресної ходи

Укрінформ
Громадська ініціатива «Орден Святого Пантелеймона» вважає неприйнятним сценарій Хресної ходи, запропонований Ватиканом.

Про це говориться в заяві громадської ініціативи, переданій до Укрінформу.

«Підтримуємо заяву глави Української Греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава про те, що ідея спільного несення Хреста росіянкою та українкою є невчасною і такою, що за своїм змістом є двозначною та не враховує реального стану жорсткої війни росії проти України», - йдеться у заяві.

Запропонований Ватиканом підхід у зверненні названо «образливим, особливо в контексті передбачуваного другого, кривавого наступу російських військ на міста і села України».

Водночас висловлюється переконання, що «жести примирення між нашими народами стануть можливими лише після закінчення кривавої війни та справедливого покарання усіх винних у злочинах проти людяності в Україні».

Орден святого Пантелеймона – громадська ініціатива, що проводить суспільно-важливі акції на підтримку медиків, щороку визначає кращих медичних працівників, діє з 2009 року. До Поважної ради громадської ініціативи входять відомі медики, підприємці, громадьскі, релігійні та культурні діячі. Головою ради є ексміністр охорони здоров`я Василь Князевич.

Читайте також: Глава ПЦУ: Ми повинні прощати тим, хто кається у вчиненому

Як повідомлялося, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав звернувся до Ватикану з проханням переглянути формат цьогорічної Хресної дороги в Страсну п’ятницю, який передбачає несення Хреста разом українкою і росіянкою. На його думку, така ідея є невчасною, двозначною і такою, що не враховує контекст воєнної агресії росії проти України.

Напередодні Великодня у Страсну п’ятницю у Римі відбувається богослужіння – Хресна дорога із роздумами та молитвами, поділена на чотирнадцять молитовних зупинок «стоянь». Цьогоріч Ватикан вирішив, що хрест під час Хресної дороги мають нести українка і росіянка, що мало би, за задумом організаторів, виражати надію на мир.

Своєю чергою посольство України у Ватикані повідомило, що намагається пояснити труднощі реалізації цієї ідеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-