Українців закликають долучатися до ініціативи «Прихисток» - поділитись житлом із людьми, у кого дім відібрала війна

Українців закликають долучатися до ініціативи «Прихисток» - поділитись житлом із людьми, у кого дім відібрала війна

Відео
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики разом із Міністерством розвитку громад і територій звертаються до українців долучитися до підтримки співгромадян, які внаслідок війни змушені були покинути свій дім.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП у Фейсбуці.

«Тисячі українців змушені покинути свій дім, рятуючись від російських танків, бомб та ракет. Допоможіть своїм співгромадянам, долучайтеся до всеукраїнської соціальної ініціативи «Прихисток». Поділіться своїм житлом та затишком з тими, у кого дім відібрала війна!» - закликають автори звернення.

Водночас у МКІП зазначають, що власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям із проживанням, зможуть щомісяця отримувати компенсацію від держави в розмірі 450 грн за кожну особу, для часткової компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно: подати заяву до органа місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців; при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС; до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, що проживали; отримати компенсацію.

«Ми закликаємо українців, які мешкають у більш безпечних регіонах країни, об’єднатися, підтримати співгромадян у ці нелегкі для країни часи. Наша сила – у єдності! Разом переможемо!» - підкреслили у відомствах.

Читайте також: МКІП з партнерами запускає проєкт, який популяризуватиме українську культуру у світі

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня Міністерство розвитку громад і територій України запустило соціальну ініціативу «Прихисток» – проєкт із розміщення українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-