ВР планує врегулювати питання представництва дітей, відселених за кордон на час воєнних дій

ВР планує врегулювати питання представництва дітей, відселених за кордон на час воєнних дій

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який урегульовує питання представництва дітей, які на час воєнних дій відселені за кордон.

Як передає Укрінформ, за проєкт закону №7200 "Про внесення змін до статті 301 Закону України „Про охорону дитинства” щодо представництва деяких дітей під час введення в Україні воєнного стану” проголосувало 358 народних депутатів, повідомляється на сайті парламенту.

Законопроєктом передбачено, що представниками дітей, які не досягли 18 років і фактично залишилися без законних представників у зв’язку з евакуацією до інших держав унаслідок вторгнення російської федерації в Україну, визначаються адміністрації та працівники закордонних закладів, до яких зараховані на цілодобове перебування такі діти.

Читайте також: Рада пропонує створити реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення прав

Відповідно до документа, законними представниками українських дітей за вказаних умов адміністрації та працівники закладів, до яких зараховані діти, є до моменту повернення дітей на територію України або до моменту возз’єднання їх із сім’ями.

В Україні триває 50-та доба повномасштабного вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, вбивають українців.

Читайте також: У росії вже підготували на «усиновлення» 280 викрадених українських дітей

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждало щонайменше 548 дітей, з них 197 загинули і понад 350 дістали поранення.

Значну частину дітей було вивезено задля безпеки за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-