Держархів припинив опрацьовувати запити з білорусі

Держархів припинив опрацьовувати запити з білорусі

Укрінформ
Державна архівна служба України повідомила про припинення комунікації та опрацювання запитів установ і громадян республіки білорусь на період воєнного стану в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держархівслужба у Фейсбуці.

“За ініціативи Державної архівної служби України, погодженої з Міністерством закордонних справ України, на період війни росії проти України (дії воєнного стану в Україні) припиняється комунікація та опрацювання запитів архівних та інших установ, а також громадян республіки білорусь, яка є пособником російської збройної агресії, що надходять на адресу Укрдержархіву та державних архівів”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Виконавчий комітет Міжнародної ради архівів 10 березня 2022 року проголосував за припинення відносин з державними архівними установами росії та білорусі.

Читайте також: МЗС запустило російськомовну версію платформи про війну в Україні

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні оголошено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-