Зруйноване житло планують компенсувати «квадратними метрами»

Зруйноване житло планують компенсувати «квадратними метрами»

Законопроєкт
Укрінформ
Законопроєкт про компенсацію за пошкодження та знищення житла передбачає надання цієї компенсації фізичним особам у вигляді нових квартир та будинків.

Про це під час телемарафону наголосила Олена Шуляк, голова партії «Слуга народу», передає Укрінформ.

Як зазначила Шуляк, проєкт Закону про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації під №7198 пройшов перше читання.

«Я сподіваюсь, що вже в цьому місяці він буде розглянутий в сесійній залі і почне працювати. Цим законопроєктом передбачено, що держава буде компенсувати всім фізичним особам-громадянам України — ми саме фокусуємось на громадянах, у яких пошкоджено або зруйновано житлове приміщення, — не у вигляді грошей, а у вигляді нових квартир, будиночків», — сказала співавторка законопроекту.

Читайте також: Воєнний стан: «слуги» проти кримінальної відповідальності для чоловіків, які не повернулися

Наразі проєктом передбачено надання компенсації за зруйноване або пошкоджене майно загальною площею не більше 150 кв.м.

«Ми сьогодні бачимо, що більшість зруйновано житла підпадає під цю норму. Але після другого читання цей показник може змінитися», — підкреслила Шуляк.

За її словами, в «Дії» вже подано більше 70 тис. заявок на відповідну компенсацію. Найбільш постраждалими очікувано виявились Донецька, Київська та Харківська області.

Читайте також: "Дія" вже зареєструвала 20 тисяч заявок на компенсацію за зруйноване житло

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала проєкт закону про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації. «За» проголосували 307 народних депутатів.

24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-