ПЦУ закликала світову спільноту допомогти звільнити настоятеля храму з російського полону

ПЦУ закликала світову спільноту допомогти звільнити настоятеля храму з російського полону

Укрінформ
Православна церква України закликала світову спільноту і релігійних лідерів допомогти звільнити з російського полону настоятеля одеського Свято-Троїцького собору Василя Вирозуба.

Настоятеля захопили 27 лютого разом з іншими учасниками української місії з порятунку прикордонників на острові Зміїний і звинувачують у шпигунстві. Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні ПЦУ, оприлюдненому у Фейсбуці.

«На третій день від початку повномасштабного вторгнення Росії стало відомо, що настоятель Свято-Троїцького храму Одеси отець Василь Вирозуб перебував у складі української місії з порятунку прикордонників на острові Зміїний, коли його разом з екіпажем цивільного рятувального судна «Сапфір» було взято в полон. З того часу священнослужитель і капелан ПЦУ перебуває в російському полоні, потерпаючи від моральних і фізичних тортур», - йдеться у документі.

За свідченнями членів екіпажу «Сапфіра», капеланів протестантських релігійних організацій та інших українців, які були звільнені через обмін, «отця Василя вже кілька разів перевозили з місця на місце - з Криму до російської федерації, зокрема в СІЗО у Ростовській області».

Читайте також: Звільнене від російських загарбників судно «Сапфір» уже в Україні

"Зрозуміло, що до совісті й милосердя російських загарбників взивати марно. Тому звертаємось до представників світової спільноти, релігійних лідерів та усіх місій з проханням допомогти у звільненні протоієрея Вирозуба з російського полону", - резюмували автори звернення.

24 лютого стало відомо, що російські війська захопили український острів Зміїний у Чорному морі. До острова підійшли два російські військові кораблі, крейсер «москва» і патрульний корвет «василий биков», і запропонували бійцям Ізмаїльського прикордонного загону, що були на острові, здатися. Вони відмовились. Тринадцять воїнів вважали загиблими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-