Тяжкопораненого 16-річного хлопця із Маріуполя перевезли з Польщі на лікування у США

Тяжкопораненого 16-річного хлопця із Маріуполя перевезли з Польщі на лікування у США

Фото
Укрінформ
Шістнадцятирічного підлітка, який зазнав тяжких травм унаслідок обстрілу у Маріуполі, евакуювали в Польщу, а звідти – у США.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, передає Укрінформ.

«Шістнадцятилітній Іван, тяжко поранений у Маріуполі під час ракетно-бомбового удару рашистів. Чудом потрапив до реанімації Дніпропетровської ОДКЛ, де кілька днів отримував інтенсивну терапію. Далі - транспортування бригадами Дніпропетровського, Вінницького і Львівського ОЦЕМД до кордону. Естафету підхопили наші польські колеги служби медичного рятівництва, де екстрено прийняли тяжкого пацієнта і стабілізували стан дитини та підготували до перельоту в США», - написала Микичак.

За її словами, 12 квітня спеціальний медборт з аеропорту "Баліце" доправив хлопця з мамою на тривале лікування і реабілітацію до США.

"До літака нашого пацієнта супроводжував наш генеральний консул Вячеслав Войнаровський, який впродовж кількох днів допомагав у Кракові мамі хлопця", - зауважила посадовець.

У США пацієнта з України взяла під свою опіку команда шпиталю Массачусетського університету.

Микичак подякувала іноземним медикам за допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 13 квітня понад 540 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. Зокрема, 191 дитина загинула та понад 349 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Фото: Фейсбук Ірина Микичак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-