У Харкові повідомили про підозру в держзраді колишньому посадовцю АП

У Харкові повідомили про підозру в держзраді колишньому посадовцю АП

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові повідомили про підозру в державній зраді колишньому посадовцю Адміністрації Президента України, який, за даними слідства, працював з 2014 року на російські спецслужби.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

Повідомлено про підозру протеже РФ, який працював в українських владних структурах.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України за фактом державної зради (ч.1 ст.111 КК України). Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній працівник міліції з Донецької області, виконуючи завдання Головного управління Генштабу ЗС РФ, допомогав країні-агресору в проведенні підривної діяльності проти України шляхом вербування осіб для систематичного збору та подальшої передачі відомостей державного рівня, інформації про високопосадовців, а також про місця дислокації підрозділів ЗС України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що агент встиг зробити кар‘єру в Україні. В 2017 році чоловік працював у Головному департаменті зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України, де йому вдалось налагодити контакти з різними високопосадовцями того часу.

«Виконуючи відведену роль, агент передавав російським спецслужбам документи стосовно позиції країн ЄС щодо вступу України до чотирьох союзів: енергетичного союзу, цифрового союзу, митного союзу ЄС», - зазначили в прокуратурі.

У травні 2018 року чоловік, перебуваючи на зв’язку із представниками російських агентур, вступив на військову службу до Збройних Сил України. «Він передавав російським ляльководам інформацію щодо керівництва батальйону, ситуації на лінії фронту та можливості вербування командирів ЗСУ. У 2021 році, звільнившись із лав ЗСУ, агент продовжив співпрацю з країною-агресором», - повідомляють у відомстві.

За даними слідства, коли росія почала війну проти України, чоловік отримав вказівку від своїх «наставників» на збір та передачу інформації про підрозділи спеціального призначення ЗС України, що дислокуються у Кіровоградській, Хмельницькій, Івано-Франківській областях, а також склади озброєння та палива, розташовані у Черкаській та Полтавській областях.

Читайте також: В Україні створили реєстр держзрадниківсеред них політики, правоохоронці та медійники

Як повідомляв Укрінформ, колишнього посадовця Адміністрації Президента України затримали на межі території Харківської й Донецької областей.

За інформацією СБУ, його завербували після того, як він утік з Донеччини до Бєлгорода. «Куратори» обрали йому псевдонім «Регін» і поставили завдання – здобути секретну інформацію державного рівня. Затриманому загрожує довічне позбавлення волі.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото: Телеграм Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-