Реєстрацію на мультипредметний тест продовжили до 19 квітня

Реєстрацію на мультипредметний тест продовжили до 19 квітня

Укрінформ
Термін реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті, який запроваджено у 2022 році на заміну ЗНО, продовжено до 19 квітня.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

Як зазначається, що цього напередодні МОН звернулося до Українського центру оцінювання якості освіти.

«Завдяки освітянам і технологіям дистанційного навчання, наперекір складнощам у більшості регіонів, вдається організувати освітній процес. Нагадаю, що 1 квітня відбулася презентація моделі вступу у 2022 році. Аби вступити до омріяного університету кожен охочий має складати національний мультипредметний тест (НМТ). Для його проходження необхідна реєстрація на участь», – зауважив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: Вступна кампанія-2022: зміст завдань блоку тестування з української мови

Повідомляється, що охочі, які зареєструвалися для участі в ЗНО, обов’язково мають у травні підтвердити бажання складати національний мультипредметний тест, а також повідомити організаторам регіон, у якому вони перебуватимуть у липні.

Для організації вступних випробувань на бакалаврат потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань.

Як повідомлялося, у 2022 році через військову агресію росії скасовано зовнішнє незалежне оцінювання, замість нього вступники у виші будуть складати мультипредметний тест, до якого включили три предмети: українську мову, математику, історію України. Також при вступі до вишів будуть діяти сертифікати ЗНО 2019-2021 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-