Зеленська закликала італійців приймати більше українських дітей після вторгнення рф

Зеленська закликала італійців приймати більше українських дітей після вторгнення рф

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська в п’ятницю звернулася до італійського народу та установ з проханням прийняти більше дітей з України, особливо хворих, після російського вторгнення в нашу країну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ANSA.

«Італія прийняла до своїх лікарень понад 150 (українських – ред.) дітей», – сказала Зеленська в ефірі радіопрограми Gr1 на RAI.

Також Ватикан прийняв українських дітей до дитячої лікарні "Дитятка Ісуса" у Римі, де їх відвідав і поблагословив Папа Римський, зауважила Перша леді.

«Я запрошую всіх італійців та інституції, які можуть прийняти наших дітей, щоб запропонувати їм притулок, лікування, реабілітацію. Сьогодні права українських дітей порушує окупант, який бомбить лікарні, школи та житлові будинки», – сказала Зеленська.

Читайте також: З України на лікування в Європу відправили 21 дитину з важкими захворюваннями

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Папа Римський Франциск прибув до ватиканської педіатричної лікарні "Дитятка Ісуса" і відвідав відділення, в якому госпіталізовані діти, що прибули з України.

На той момент у відділеннях лікарні перебували 19 дітей, а загалом від початку війни їх прибуло приблизно 50. Йдеться про пацієнтів з різними недугами (онкологічні, неврологічні та інші), що втекли в перші дні війни, також є діти, що прибули нещодавно із важкими пораненнями.

За даними Офісу генерального прокурора, унаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну уже загинули 169 дітей.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-