Червоний Хрест України на сьогодні роздав понад три тисячі тонн гумдопомоги

Червоний Хрест України на сьогодні роздав понад три тисячі тонн гумдопомоги

Укрінформ
Червоний Хрест України почав працювати в надзвичайних умовах ще за місяць-півтора до війни, а надавати гуманітарну допомогу - з «першої секунди» війни.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко.

«Ми почали свою роботу в надзвичайних умовах ще за місяць-півтора до самого вторгнення. Ми децентралізували склади гуманітарної допомоги, були мобілізовані наші загони швидкого реагування. Фактично з перших секунд вторгнення ворога на територію України наші територіальні підрозділи приступили до роботи», - зазначив Розенко.

Він розповів, що з першого дня війни було розгорнуто структури Червоного Хреста України по всій країні.

Читайте також: Червоний Хрест України допоміг евакуювати на Київщині понад 66 тисяч людей

«На західній Україні ми були з перших днів на пунктах перетину кордону, де наші волонтери надавали медичну, соціальну, гуманітарну, психологічну допомогу людям, які виїжджають за межі країни. У центральній і західній Україні у нас працюють 4 потужні гуманітарні хаби, які розповсюджують допомогу по всій Україні», - сказав Розенко.

За його словами, Червоний Хрест України на сьогодні є найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу.

«На сьогодні ми надали понад 3 тис. тонн гуманітарної допомоги і Товариство Червоного Хреста України є на сьогодні найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу для цивільного населення в Україні», - наголосив віцепрезидент.

Читайте також: Червоний Хрест України з початку війни допоміг понад 400 тисячам людей

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-