Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади

Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади

Укрінформ
Червоний Хрест України запровадив мобільні медичні бригади в звільнених від ворога регіонах.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів керівник департаменту охорони здоров’я та опіки Товариства Червоного Хреста України Олександр Бабенко.

Він зазначив, що Червоний Хрест синхронізує діяльність своїх мобільних медичних бригад із державними органами медицини і є їхнім партнером.

«Червоний Хрест не заміщує активність лікарів і не дублює, а підсилює потужність центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій. Ми запроваджуємо всебічну допомогу сімейним лікарям загальнотерапевтичного профілю у віддалених локаціях з обмеженим доступом, які розташовані безпосередньо на лінії фронту», - розповів Бабенко.

За його словами, війна вразила значні території, і це змушує Червоний Хрест швидкими темпами розгортати мобільні медичні бригади в різних локаціях.

«Ми намагаємося створити таку службу, яка б значно покращила і підсилила первинну медичну допомогу в різних куточках країни за рахунок наших логістичних мобільностей», - сказав Бабенко.

Він пояснив, що викликати мобільну медичну бригаду Червоного Хреста можна лише через Центр первинної медико-санітарної роботи.

Читайте також: На Буковині Червоний Хрест передав 13 вантажівок із гуманітарною допомогою

«Цей центр направляє нашу бригаду, де є найбільший попит на такі послуги, наприклад, у віддалені селища, де погані дороги й небезпечно пересуватись. Бригада здатна протягом дня надати допомогу безпосередньо на місці 20-25 пацієнтам», - сказав Бабенко.

Він розповів, що до мобільних медичних бригад входять професійні медики, у яких є свій транспорт, необхідні медичні прилади і медикаменти для надання первинної допомоги пацієнтам. Мобільні медичні бригади Червоного Хреста працюють в усіх областях України.

Крім того, Бабенко повідомив, що Червоний Хрест України починає розгортати мобільні медичні пункти, які будуть зосереджені в місцях найбільшого скупчення евакуйованих і де медицина не справляється з напливом пацієнтів.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-