У Нідерландах українських біженців підготували до звуків сирен у країні

У Нідерландах українських біженців підготували до звуків сирен у країні

Укрінформ
Українців, які через війну наразі перебувають у Нідерландах, заздалегідь попередили про тестування сирени у країні. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттері Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів.

“Сирени в Нідерландах тестуються кожного першого понеділка місяця о 12:00. Попередження про щомісячне тестування тепер оголошується англійською, українською та російською мовами, щоб українські біженці не злякалися, коли лунатимуть сирени в понеділок, 4 квітня”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що муніципалітети та центри прийому підготували до звуків сирен українських біженців, зокрема, сповіщеннями за допомогою плакатів та відео в соцмережах

Читайте також: Центр протидії дезінформації розвінчав фейки про повітряну тривогу

Такі сирени в Нідерландах регулярно тестують в перший понеділок місяця, щоб кожен мешканець країни міг розпізнати звук у разі негоди, великої катастрофи чи аварії.

Звук сирен триває 1 хвилину 26 секунд. У разі, якщо сирени лунають довше і кілька разів поспіль, це вже сигнал тривоги. Тоді люди повинні негайно зайти в приміщення, закрити двері та вікна, вимкнути електроприбори. 

Як повідомлялося, станом на 31 березня Нідерланди прийняли понад 21 тисячу біженців з України. Всього нашої країни до інших держав виїхали понад 4 млн людей.

Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями. При цьому 13 мільйонів громадян "застрягли" в зонах бойових дій і не можуть виїхати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-