З України видворили журналіста Дулмерса, який поширив фото ракетних ударів по Одещині

З України видворили журналіста Дулмерса, який поширив фото ракетних ударів по Одещині

Укрінформ
Нідерландського журналіста Роберта Дулмерса позбавили акредитації через поширення фото ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури Одещини. Його вже видворено за межі України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, пославшись на облуправління СБУ.

«Дулмерс Роберт Едвін Луіч Марє, підданий Королівства Нідерланди, який прибув в Україну висвітлювати військові дії та отримав прескарту від ЗС України, примусово видворений за межі України. Погоджено питання заборони в’їзду вказаному іноземцю терміном на 3 роки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що СБУ позбавило іноземця акредитації (прескарти). За результатами розмови іноземець погодився добровільно залишити територію України через міжнародний пункт пропуску в напрямку Республіки Молдова.

Водночас, попри запевнення з боку Дулмерса щодо розуміння висунутих йому зауважень, він намагався повернутися в Україну.

Співробітники ВПС Білгород-Дністровського прикордонного загону ПдРУ ДПСУ заборонили йому в’їзд в Україну на 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр радила журналістам, як працювати під час війни в Україні, в тому числі не описувати об’єкти, у які поцілили російські військові, не фотографувати воєнні об’єкти. Представників ЗМІ також було попереджено, що за фотознімки воєнних об’єктів позбавлятимуть акредитації ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-