НСЖУ закликає іноземні ЗМІ привертати увагу світу до геноциду в Бучі та Ірпені

НСЖУ закликає іноземні ЗМІ привертати увагу світу до геноциду в Бучі та Ірпені

Укрінформ
Національна спілка журналістів України закликала іноземні засоби масової інформації привертати увагу світу до фактів геноциду мирного населення у Бучі та Ірпені, який вчинили російські війська.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення голова НСЖУ Сергій Томіленко опублікував у Фейсбуці.

“Останні жахливі фотофакти зі звільнених українських міст Буча та Ірпінь демонструють, що злочини проти людства відбуваються просто зараз. Російські війська в Україні не лише воюють зі Збройними силами України, а і вдаються до катувань, розстрілів та підпалів мирного населення. Це справжній геноцид українського населення, і він відбувається просто зараз, у 21 столітті! Ми маємо спинити його разом і ніколи не дозволити йому повторитися в будь-якому куточку світу”, - ідеться в зверненні.

Під приводом “демілітаризації” та “денацифікації” України росія переслідує інші цілі, спустошуючи цілі міста та вбиваючи невинних мирних жителів, у тому числі жінок і дітей.

“Поки ви читаєте цього листа, наші люди, школи, лікарні, дитячі садки та житлові квартали залишаються під постійними атаками з боку російських збройних сил. Є численні випадки масового вбивства мирних жителів, зґвалтування, пограбування, викрадення та страти цивільних, які були офіційно підтверджені міжнародними інституціями, такими як ООН. Росія продовжує відкрито порушувати фундаментальні принципи міжнародного гуманітарного права. Такий підхід неприйнятний для вільного світу”, - ідеться у зверненні.

НСЖУ закликає іноземних журналістів до занепокоєння, оскільки звірства російських збройних сил мають бути показані громадськості.

“Ми закликаємо вас продовжувати привертати увагу світу до того, що насправді відбувається в нашій країні. Заблоковані та стражденні міста Маріуполь і Херсон, жахливі обстріли житлових районів Харкова та незліченна кількість інших воєнних злочинів, які вже вчинила російська армія”, - ідеться в зверненні.

У спілці впевнені, що журналістський досвід представників світових ЗМІ, професійні контакти та навички і переконання необхідні для розкриття правди про потворне обличчя війни.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники звільнили від російських загарбників Київську область. Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктиів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

Росіяни грабували людей та їхні домівки, забирали золото, коштовні речі, килими, телефони, посуд, пральні машини та інші речі.

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах міста поховали 280 людей. Після звільнення місто сильно зруйноване, а його вулиці вкриті тілами вбитих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-