Депортовані до рф українці можуть безкоштовно подзвонити до посольств з номерів Vodafone

Депортовані до рф українці можуть безкоштовно подзвонити до посольств з номерів Vodafone

Укрінформ
Vodafone робить безкоштовними дзвінки до українських посольств для примусово вивезених до росії українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці Міністерство закордонних справ.

«Vodafone Ukraine у співробітництві з МЗС України забезпечив для примусово вивезених українців можливість безкоштовно подзвонити на номери українських посольств у сусідніх державах або державах можливого транзитного проїзду», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Також Vodafone надає своїм абонентам, які опинились на території росії та білорусі, щоденно 30 безкоштовних хвилин для вхідних і вихідних дзвінків в Україну та в країні перебування і 30 вихідних SMS.

«Усім українцям, які опинились на території країни-агресора після початку війни, надійдуть SMS з прямими контактами українських посольств у найближчих країнах», - повідомили в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародні організації допомогти Україні отримати списки примусово депортованих у росію українців та сприяти їх поверненню на Батьківщину.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 27 березня поінформувала, що російські загарбники вивезли із зон бойових дій в Україні близько 40 тис. українців. Їх вивозять або вглиб окупованих територій, або безпосередньо до росії.

У середу, 23 березня, президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер зустрівся у Москві з керівником російського МЗС сєргєєм лавровим і обговорив відкриття офісу організації у Ростові-на-Дону, «щоб покращити роботу на Донбасі та інших підконтрольних Росії територіях».

Раніше МКЧХ жодним чином не відреагував на заклики України забезпечити гуманітарні «зелені коридори» в місцях бойових дій та вивезти з України тіла мертвих російських загарбників.

Російські військові неодноразово зривали евакуацію мирних мешканців із Маріуполя, Волновахи, Чернігова та інших міст і не давали доставити людям гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-