Міносвіти розробило рекомендації про завершення навчального року

Міносвіти розробило рекомендації про завершення навчального року

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України разом із керівниками департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій розробило Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення цього навчального року.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

Він зауважив, що 1 квітня підписав наказ про затвердження цих рекомендації.

МОН рекомендує закладам загальної середньої освіти:

  • самостійно визначити день завершення освітнього процесу;
  • забезпечити виконання освітніх і навчальних програм, а також плану через ущільнення матеріалу;
  • забезпечити організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультації із використанням технологій дистанційного навчання.

Шкарлет закликав керівників закладів та вчителів звернути особливу увагу на необхідність психологічної підтримки дітей. Для цього у МОН розроблені відповідні матеріали, а також працює Телеграм-канал “Підтримай дитину”, заснований педагогами і дитячими психологами.

Очільник МОН повідомив, що підсумкове оцінювання здобувачів освіти може здійснюватись з використанням технологій дистанційного навчання.

Шкарлет нагадав, що цього року складання Державної підсумкової атестації скасовано.

“Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти”, - підкреслив міністр.

За словами Шкарлета, свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема приватні заклади освіти, у випадку, якщо дитину зараховано.

Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року.

Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані.

Як повідомляв Укрінформ, МОН цього року замість зовнішнього незалежного оцінювання планує провести мультидисциплінарний тест. Це первинний спрощений аналог ЗНО для вступу та здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти на всі спеціальності (бюджетні місця), а також на кон’юнктурні і медичні спеціальності (зокрема контракт).

Мультидисциплінарний тест на вступ до вишів включатиме українську мову, математику та історію України.

МОН планує у червні представити пробний варіант мультидисциплінарного тесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-