ВР дозволила лікування військових за межами України в умовах воєнного стану

ВР дозволила лікування військових за межами України в умовах воєнного стану

Укрінформ
Верховна Рада вдосконалила порядок надання медичної допомоги військовослужбовцям України в умовах воєнного стану.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на дані народного депутата Ярослава Железняка, за прийняття Закону Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо вдосконалення порядку надання медичної допомоги військовослужбовцям України в умовах воєнного стану" в цілому проголосували 323 парламентарії.

Закон дає змогу забезпечити проведення лікування військовослужбовців за межами України в умовах воєнного стану, а також безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до них за рахунок держави, йдеться у пояснювальний записці.

Згідно з документом, у період дії воєнного стану дозволятиметься за необхідності (тяжке поранення тощо) направлення військовослужбовців для подальшого надання їм медичної допомоги до медичних закладів, розташованих за межами України. У цьому випадку на них та супроводжуючий медичний персонал не поширюватимуться встановлені законодавством обмеження щодо виїзду громадян за межі України.

Категорії осіб та порядок надання військовослужбовцям медичної допомоги у медзакладах за межами України і проведення оплати послуг з її надання встановлюватиме Кабінет Міністрів.

Відшкодування вартості проїзду та оплати послуг з надання такої медичної допомоги здійснюватиме уряд у повному обсязі, крім випадків надання допомоги коштом приймаючої сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-