Укртелеком відновив доступ після кібератаки

Укртелеком відновив доступ після кібератаки

Укрінформ
Укртелеком відновив доступ користувачів до послуг після кібератаки.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомляє у Телеграмі.

«Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України у повному обсязі забезпечує управління мережами в умовах війни», - сказано в повідомленні.

У Держспецзв’язку зазначили, що значних змін у забезпеченні мобільним зв'язком за попередню добу не відбулося. «Оператори продовжують підтримувати мережі у робочому стані та відновлювати зв'язок там, де це можливо. Якщо ви маєте проблеми зі зв'язком, просимо скористатися національним роумінгом - підключитися до мережі інших операторів. Без зв'язку залишаються Маріуполь, Мелітополь, Буча, Ворзель, Гостомель, Ірпінь та Ізюм», - ідеться в повідомленні.

Укртелекому вдалося відновити нормальний доступ користувачів до послуг після кібератаки. Критична інфраструктура та національна мережа Укртелекому працюють, функціонує близько 88% районних вузлів.

Послуги надаються в усіх областях, крім Луганської області. Тимчасово відсутні послуги у Мелітополі. В цілому в Запорізькій області працює 70% вузлів. Компанія постійно працює, щоб послуги зв’язку були доступні всім. У середу, 30 березня, спостерігалися перебої з наданням послуг на Чернігівщині, де виникла проблема з електроживленням мережевого обладнання. Фахівцям компанії вдалося оперативно відновити надання послуг. В області працює 68% районних вузлів інтернет-послуг.

Держзспецзв'язку та Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку розробили розпорядження, яке забезпечить унормування використання супутникового інтернету SpaceX Starlink мобільними операторами для забезпечення абонентів зв'язком та інтернетом.

Також здійснено маршрутизацію екстрених викликів на номери 101 та 112 в Харківській області для забезпечення громадян можливістю зв'язатися з рятувальними службами.

У Держспецзв’язку зазначали, що інтернет провайдери України за добу зафіксували 142 випадки пошкодження мереж або недоступності обладнання.

«Концерн радіомовлення радіозвʼязку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзвʼязку, продовжує здійснювати телевізійне та радіомовлення. Супутникове мовлення працює стабільно», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, інтернет-провайдерів, які відмовляються блокувати російську пропаганду, почали виключати з Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-