Зарплату медпрацівників за три місяці цього року профінансували у повному обсязі - Мінфін

Зарплату медпрацівників за три місяці цього року профінансували у повному обсязі - Мінфін

Укрінформ
В умовах воєнного стану заробітна плата надавачів медичних послуг за три місяці 2022 року профінансована у повному обсязі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що змінами до порядку реалізації програми медичних гарантій у 2022 році уряд, оперативно реагуючи на виклики воєнного стану, забезпечив безперебійне фінансування медичних закладів у надзвичайній ситуації. Так, надавачам медичних послуг у період воєнного стану сплачується щомісяця максимально можлива фіксована сума коштів, незважаючи на фактично внесені записи в електронну систему охорони здоров’я.

Видатки за програмою медичних гарантій на оплату медичних послуг профінансовано на 100 % до плану за січень- березень 2022 року в обсязі 36,8 млрд грн, із них найбільша сума за березень – 13,1 млрд гривень.

Також 100% до плану за січень-березень профінансовано видатки на заробітну плату працівників загальнодержавних закладів охорони здоров’я, що становить 2,3 млрд грн, зокрема за березень - 784,3 млн гривень.

«В умовах воєнного стану вкрай важливо забезпечити гідну заробітну плату кожному медику, який сьогодні понаднормово працює у важких умовах і щодня рятує життя та здоров’я наших громадян: як цивільних, так і військових. Як бачимо, держава робить усе від неї залежне, аби забезпечити вчасні й у повному обсязі виплати», - зазначив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Окрім того, видатки на функціонування восьми закладів охорони здоров’я Національної академії медичних наук України, які перейшли на новий механізм фінансування, профінансовано в обсязі 441,3 млн грн, з них у березні спрямовано 147,5 млн гривень. Це дозволяє в повному обсязі виплатити заробітну плату працівникам цих закладів у І кварталі цього року.

Також видатки субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я, яка спрямовується, зокрема, на оплату праці працівників комунальних закладів охорони здоров’я, які не долучені до програми медичних гарантій, профінансовано на 100 % до плану на січень- березень в обсязі 915,4 млн грн, зокрема у березні – 181,6 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів запровадив у Програмі медичних гарантій пакет для збереження кадрового потенціалу медзакладів, який передбачає дофінансування для виплат заробітних плат на рівні 13,5 тис. та 20 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-