Понад 20 тисяч українців виїхали до Бельгії від початку російського вторгнення

Понад 20 тисяч українців виїхали до Бельгії від початку російського вторгнення

Укрінформ
До Королівства Бельгія виїхали, рятуючись від війни, більше 20 тисяч українських громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова за підсумками зустрічі зі своїми колегами - федеральними омбудсманами Бельгії Давідом Бале та Жеромом Аасом.

«Обговорили питання захисту прав понад 20 тисяч українських громадян, які, рятуючись від війни, виїхали до Королівства Бельгія», - поінформувала Денісова.

Зі свого боку федеральні омбудсмани Бельгії повідомили, що у межах свого мандату надають інформаційну та правову допомогу українцям, які продовжують прибувати до Бельгії. Вони пообіцяли сприяти комунікації з регіональними омбудсманами Бельгії для подолання проблем, з якими стикаються українські громадяни на місцях, зокрема, щодо проживання, гуманітарної допомоги, адміністративної та правової підтримки.

«Наголосила, що Україна є безпековим щитом для всієї Європи, тому важливий тиск європейської та світової спільноти на Російську Федерацію. Переконана, проти окупанта потрібно виступати єдиним, сильним фронтом, тільки так ми зможемо його подолати та припинити нищівну воєнну агресію проти України», - зазначила вона.

Денісова також закликала федеральних омбудсманів Бельгії вживати активніших заходів для надання чітких інструкцій для українців для пришвидшення отримання усіх необхідних документів та посвідок для належних умов проживання в Бельгії.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

За даними ООН, за місяць війни росії проти України понад 3,7 млн людей залишили країну, шукаючи прихистку. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-