Греція прийняла понад 15 тисяч біженців з України

Греція прийняла понад 15 тисяч біженців з України

Укрінформ
Греція прийняла понад 15 тисяч українців, які залишили країну після початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це йшлося під час телефонної розмови міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського з міністром захисту громадянина Грецької Республіки Панайотісом Теодорікакосом, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МВС у Фейсбуці.

Зокрема, зазначається, що міністри в режимі онлайн обговорили питання, пов’язані з розміщенням у Греції громадян України, змушених шукати прихистку за кордоном внаслідок війни.

«На даний час у Грецькій Республіці перебуває понад 15 тисяч переселенців з України, з них понад 4,5 тисяч – діти», - йдеться у повідомленні.

Окремо під час розмови йшлося про заходи безпеки українських громадян, взаємодію правоохоронних органів з метою запобігання можливому втягненню українців у торгівлю людьми, їх незаконному працевлаштуванню, сексуальній експлуатації жінок та дітей тощо.

Монастирський також закликав окремо розглянути можливість тимчасового розміщення у Греції членів сімей співробітників системи МВС України, зокрема дітей, батьки яких беруть участь у відсічі російській агресії, а також лікування та реабілітацію українських військовослужбовців.

Сторони також обговорили критичну гуманітарну ситуацію у блокованому Маріуполі, де, зокрема, залишається значна кількість етнічних греків.

«Станом на січень 2022 року, за даними місцевого грецького товариства, їхня громада налічувала до 15 тисяч осіб», - йдеться у повідомленні.

При цьому очільник МВС України відзначив подвижництво генерального консула Греції Маноліса Андрулакіса, який допомагав вивезти з міста грецьких громадян та представників грецької діаспори, особисто залишивши Маріуполь лише 15 березня.

Окрім цього, Монастирський позитивно відгукнувся на ініціативу міністра закордонних справ Греції Нікоса Дендіаса особисто супроводити в Маріуполь гумдопомогу, яку організовує уряд Греції у співпраці з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

«Грецькій стороні озвучено потреби підрозділів системи МВС України, зокрема, рятувальників ДСНС України, в обладнанні і техніці, для посилення їхніх спроможностей у ліквідації руйнувань, відновленні пошкодженої інфраструктури, розмінуванні тощо», - зазначається в повідомленні.

Зі свого боку Теодорікакос наголосив на солідарності з народом України, висловивши переконання у категоричній неприйнятності вирішення будь-яких спірних міжнародних питань шляхом війни.

Грецький міністр також повідомив про готовність Греції взяти участь у відбудові зруйнованої інфраструктури українських міст після закінчення бойових дій і досягнення миру.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-