Збільшується кількість країн, у яких транслюються програми українською – Ткаченко

Збільшується кількість країн, у яких транслюються програми українською – Ткаченко

Укрінформ
Кількість країн, у яких транслюються програми українською мовою, збільшується.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі.

«На сьогодні вже тридцять країн Європи повністю або частково вимкнули зі свого ефіру російські пропагандистські канали. Вважаю, це велика перемога для нас і для всього цивілізованого світу», - заявив Ткаченко.

За його словами, паралельно збільшується й кількість країн, у яких транслюються програми українською мовою. «Ми у Міністерстві культури та інформаційної політики спільно з Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення продовжуємо домагатися збільшення української присутності в медійному просторі», - додав міністр.

Ткаченко наголосив, що російська пропаганда повинна якнайшвидше зникнути з телевізорів, радіо та інших мереж споживання інформації.

«Наразі за зверненням МКІП очікуємо від ЄС на вимкнення з супутникової платформи Eutelsat вищезазначених каналів, а замість них просимо запустити українське мовлення. Під час кожного спілкування з профільними колегами-міністрами ЄС я закликаю бойкотувати канали російської федерації на всіх світових платформах. Рупори кремля мають замовчати у світі», - заявив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що на російському телебаченні рупори кремля розпочали активно просувати тези, спрямовані на культивування ненависті росіян до всіх українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-