В Україні зафіксували 111 екологічних злочинів, вчинених росією з початку війни

В Україні зафіксували 111 екологічних злочинів, вчинених росією з початку війни

Укрінформ
ГО «Екодія» зафіксувало 111 злочинів проти довкілля, вчинених російськими військами в Україні з 24 лютого.

Про це повідомила керівниця відділу клімату ГО «Екодія» Євгенія Засядько під час пресконференції в Укрінформі.

"Сумарна кількість тих злочинів, які ми зібрали з відкритих джерел, ми можемо збирати інформацію тільки з відкритих джерел - це локальні телеграм-чати або інформаційні ресурси, було нараховано станом на сьогодні 111 злочинів (проти довкілля - ред.)", - сказала вона.

Засядько пояснила, що експерти враховували пошкодження промислових об'єктів, об'єктів енергетичної та ядерної безпеки, а також ті пошкодження, які мали вплив на екосистему країни та на морську екосистему.

Експертка зазначила, що найбільше руйнувань зазнають промислові об'єкти та об'єкти енергетичної інфраструктури, і це, в свою чергу, має значний вплив на навколишнє середовище.

Згідно з даними громадської організації найбільше злочинів проти довкілля було зафіксовано у Київськой області - 15, у Харківській області - 11, а у Миколаївській - 10. Експертка підкреслила, що ці дані є попередніми і скоріш за все рф вчинила більше злочинів проти довкілля в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів збирає інформацію про злочини, скоєні російською федерацією проти довкілля в Україні, для того, щоб потім позиватися у міжнародних судах.

Фото: Фейсбук Головного управління ДСНС України у Волинській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-