Українцям нагадали, як захистити свої персональні дані

Українцям нагадали, як захистити свої персональні дані

Укрінформ
У Офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини надали громадянам поради, як убезпечити себе від злому і перешкодити кіберзлочинцям отримати персональні дані, які вони можуть використати для крадіжок, залякування або вимагання.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі пресслужба відомства.

«Захистіть свої персональні дані – не відкривайте підозрілі посилання та не завантажуйте вкладені файли», - йдеться у повідомленні.

Так, громадянам радять уважно ставитися до електронних листів від незнайомих адресатів, повідомлень у месенджерах (Вайбер, Телеграм, WhatsApp) з невідомих номерів телефону, а також - повідомлень у соцмережах (Фейсбук) від незнайомих користувачів.

«У разі їх надходження – не відкривайте підозрілі посилання та не завантажуйте вкладені файли. Відкриття таких посилань або файлів може спричинити завантаження шкідливого програмного забезпечення на ваш пристрій і отримання доступу до ваших персональних даних», - зазначається у повідомленні.

Також у відомстві рекомендують громадянам користуватися перевіреними джерелами інформації – наразі це офіційні сторінки держорганів України, які оприлюднюють інформацію та посилання на сервіси щодо знаходження прихистку, розшуку зниклих, отримання допомоги, проведення евакуації тощо.

Щоб уберегти свої персональні дані, рекомендується зробити резервні копії документів, фото, телефонної книги, які необхідно зберігати у надійному місці.

«Також доцільно виписати номери телефонів найближчих членів родини. Це допоможе не втратити зв'язок з найдорожчими навіть, якщо буде втрачено контроль над пристроєм», - уточнюється у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-