Червоний Хрест росія використала у своїх цілях - Верещук

Червоний Хрест росія використала у своїх цілях - Верещук

Укрінформ
Росія використала Міжнародний Комітет Червоного Хреста в своїх цілях.

Про це під час телемарафону сказала віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Ми одразу і перші відреагували вкрай негативно (на відкриття представництва МКЧХ в ростові-на дону - ред.), бо працюємо з ними безпосередньо і знаємо, що насправді вони не впливають на ситуацію, насправді їх росія використала. Петер Маурер, який був у москві, напередодні був у Києві, він зустрічався з прем’єр-міністром, зі мною, з іншими міністрами. І ми донесли йому свою позицію і своє бачення, як зробити так, щоб гуманітарні коридори запрацювали. Натомість він поїхав до москви, і результат ви бачите. Будуть відкривати представництво. Це, до речі, не факт. Росія просто подумає, чи треба їм, чи ні це представництво. І виглядає, м’яко кажучи, Міжнародний Червоний Хрест недобре в очах міжнародної спільноти", - сказала Верещук.

Як повідомлялося, президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер 23 березня в москві зустрівся з керівником російського мзс сєргієм лавровим і обговорив відкриття офісу організації у ростові-на-дону.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-