НСЖУ вимагає Deutsche Welle зняти матеріал про виправдання війни росії проти України

НСЖУ вимагає Deutsche Welle зняти матеріал про виправдання війни росії проти України

Укрінформ
Національна спілка журналістів України вимагає від Deutsche Welle зняти матеріал, в якому виправдовується війна і збройна агресія росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці.

"Неприпустимо, що матеріал «Deutsche Welle» виправдовує війну і збройну агресію проти України. Поважне медіа повторює наративи путіна і його ганебну брехню, навіть коли це міститься у цитаті героїні інтерв’ю. Неприпустимо випускати такі тексти без редакційного коментаря, де має засуджуватися агресія проти України та засуджуватися брутальне знищення мирного населення", - написав він.

За його словами, НСЖУ закликає Європейську федерацію журналістів оперативно проаналізувати текст Deutsche Welle на предмет дотримання принципів журналістської етики.

Також спілка просить ЄФЖ та інші журналістські об’єднання, які опікуються питаннями професійної етики, надати рекомендації західним медіа, як уникати поширення путінської пропаганди під приводом балансу думок. 

"Я і мої колеги по НСЖУ розчаровані, що у Deutsche Welle цей матеріал пройшов редакційний гайдбук (редакційні правила), який вважався одним з кращих на серед цивілізованих медіа. Треба невідкладно зняти цей матеріал з публікації, щоб не ганьбитися", - наголосив Томіленко.

Як повідомлялось, Deutsche Welle опублікувало матеріал під назвою "Мать солдата из рф, погибшего в Украине: "Там просто месиво" авторства Оксани Іванової. У публікації жінка, син якої, російський військовий-контрактник, загинув при штурмі аеродрому Гостомеля, говорить, що ненавидить українців, що війна рф проти України виправдана і що в неї "уже нет жалости даже к мирным жителям".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-