Журналіст вивіз кадри зруйнованого Маріуполя на флешці, схованій у цукерці

Журналіст вивіз кадри зруйнованого Маріуполя на флешці, схованій у цукерці

Укрінформ
Український журналіст В’ячеслав Твердохліб вивіз через ворожі блокпости кадри зруйнованого Маріуполя на флешці, схованій у цукерці.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила SPILKA News.

«Український журналіст В’ячеслав Твердохліб місяць змушений був ховатися в підвалах Маріуполя, застудився і ледве вижив. А коли зрозумів, що далі лишатися вже неможливо, пішки виходив з міста. Але зміг вивезти свої фото та відео зруйнованого рашистами міста на флешці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кадри, які зробив журналіст, вражають: будинки чорні, розвалені, зруйновані; не відразу впізнаєш школу - будівля димить; довжелезні черги; замерзла вода в кранах; від тролейбусів лишилися самі кістяки, а дерева скосило, наче траву; люди, які намагаються вийти з міста пішки. Також є на кадрах і Драматичний театр, який пережив авіаудари, коли в підвалі було від тисячі людей.

Журналіст розповів, що забіг у Драматичний театр, коли там все горіло: «Я спустився в підвал, кричав, але там уже нікого не було».

За його словами, вижити в місті, де немає ні води, ні зв’язку, немає жодних комунікацій вкрай тяжко

«У 21 сторіччі люди набирали воду з фонтанів, з річок і водойм, попри те, що поруч - десятки трупів», - розповів Твердохліб.

Він підкреслив, що усі ці кадри, які він відзняв, вдається оприлюднювати завдяки тому, що флешку він сховав у цукерку.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що в Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно і становить 4 тисячі людей, але порахувати точно це наразі неможливо.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Фото: В'ячеслав Твердохліб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-