Хвиля міграції з України: Денісова закликала ЄС не допустити торгівлі людьми

Хвиля міграції з України: Денісова закликала ЄС не допустити торгівлі людьми

Укрінформ
Хвиля мігрантів війни з України до сусідніх країн підвищує ризик їх потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, і особливо вразливими є жінки, діти та особи з інвалідністю.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

«У європейських країнах спостерігається збільшення випадків трудової та сексуальної експлуатації, насильницького використання людей, зокрема, дітей. Було виявлено факти, коли у польському Любліні під виглядом пропозиції транспорту, роботи чи житла, сутенери полюють на українок біля пунктів притулку для біженців. Також працюють групи осіб, які видаючи себе за волонтерів, намагаються заманити жінок у невідомі автомобілі»,- наголосила Денісова.

За її словами, реагуючи на ці факти, Європейська комісія запустила мережу координаторів з боротьби з торгівлею людьми.

Уповноважений ВР з прав людини закликала європейські країни вжити заходів для недопущення порушення Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, що унеможливить потрапляння громадян України у такі ситуації.

«Особливо необхідно поліпшити перевірку на кордонах, аби захистити дітей, зокрема тих, які залишаються без супроводу», - уточнила вона.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-