ООН: З України виїхали 3,7 мільйона осіб, постраждали - 13 мільйонів

ООН: З України виїхали 3,7 мільйона осіб, постраждали - 13 мільйонів

Укрінформ
Понад 3,7 млн осіб виїхали з України, близько 13 млн перебувають у постраждалих районах.

Як передає Укрінформ, про це у п’ятницю сказала представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Білінг, яка перебуває у Львові, повідомляє пресслужба ООН.

За її словами, мільйони українців «живуть у постійному страху через невибіркові обстріли та сильні бомбардування» міст, селищ, лікарень і шкіл, що змушують людей ховатися в укриттях удень і вночі.

У свою чергу, представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Томсон Фірі заявив журналістам у Женеві, що ланцюжок постачань продовольства в Україні розірвано, наявні системи руйнуються, рух вантажівок і поїздів порушено, аеропорти розбомблено, мости розбито, супермаркети спустошені, а склади порожні.

«В оточеному Маріуполі закінчуються останні запаси продовольства й води. Жодна гуманітарна допомога не була допущена в місто відтоді, як його було оточено», - сказав Фірі.

Голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер заявила в Ужгороді, що кількість загиблих серед цивільного населення продовжує зростати, головним чином через використання зброї з широкою зоною враження.

За її словами, підтверджено застосування касетних боєприпасів, що є порушеннями міжнародного гуманітарного права.

Зазначається, що від початку вторгнення ООН зафіксувала загибель щонайменше 1035 мирних жителів, 1650 - отримали поранення. Зазначається, що цей показник, «імовірно, набагато вищий», оскільки дані з місць бойових дій надходять пізніше.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-