Арестович: росіяни зменшили інтенсивність авіаударів і перейшли до застосування БПЛА

Арестович: росіяни зменшили інтенсивність авіаударів і перейшли до застосування БПЛА

Укрінформ
Російські загарбники упродовж минулої доби зменшили інтенсивність ударів пілотованої авіації і перейшли до застосування безпілотних літальних апаратів для ведення розвідки.

Про це розповів позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Противник намагався завдавати окремих ударів повітряних і ракетних по території України, але їх інтенсивність набагато менша, ніж в усі попередні дні. Протягом доби він уникав практично застосування пілотованої авіації, перейшов до застосування безпілотних літальних апаратів для ведення розвідки. Але повітряні сили й армійське ППО ЗСУ нищать їх і знищили протягом доби декілька таких апаратів, включно з крилатими ракетами», - зазначив Арестович.

Він поінформував, що впродовж доби становище та характер дій російських загарбників і наших військ «несуттєво змінилися», ведуться окремі тактичні дії на покращення положення сторін, але українська сторона, за його словами, переважає у веденні цих тактичних дій.

Радник керівника ОП підкреслив, що героїчно тримається Маріуполь і Чернігів, а також висловив окрему вдячність захисникам і мешканцям міста Славутича. Арестович зауважив, що тероборона Славутича відбила першу спробу російського наступу на місто й зараз героїчно тримає оборону.

З 24 лютого в Україні триває боротьба з російськими загарбниками. Ворожі війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-