За місяць повномасштабної війни більш як половина українських дітей стали переселенцями - ЮНІСЕФ

За місяць повномасштабної війни більш як половина українських дітей стали переселенцями - ЮНІСЕФ

Укрінформ
За місяць розв'язаної росією війни в Україні були змушені залишити свої домівки 4,3 млн дітей – це більш ніж половина з 7,5 млн дитячого населення країни.

Про це повідомляє ЮНІСЕФ, передає Укрінформ.

Зокрема, за даними Фонду, понад 1,8 млн дітей виїхали в сусідні країни, 2,5 млн на сьогодні є внутрішньо переміщеними особами.

«Війна призвела до одного з найбільших масових переміщень дітей з часів Другої світової війни. Це похмура віха, яка може мати довгострокові наслідки для майбутніх поколінь. Безпека, добробут та доступ дітей до основних послуг перебувають під загрозою через безперервне жахливе насильство», - сказала виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

Управління Верховного комісара з прав людини зафіксувало, що від початку війни в Україні загинуло 78 дітей і 105 дістали поранення. Однак ідеться лише про ті випадки, які ООН змогла підтвердити.

Читайте також: Діти війни: хто і де захистить майбутнє України?

Зазначається, що ЮНІСЕФ доправив медикаменти в 49 лікарень у 9 регіонах України, включаючи Київ, Харків, Дніпро і Львів, поліпшивши доступ до медичної допомоги для 400 тис. матерів і дітей, у тому числі новонароджених. ЮНІСЕФ продовжує роздавати воду й предмети гігієни в обложених населених пунктах, збільшує число мобільних груп захисту дітей, які працюють у зонах бойових дій. Фонд доставив 63 вантажівки з предметами першої необхідності для задоволення потреб понад 2,2 млн осіб.

У найближчі тижні ЮНІСЕФ почне здійснювати екстрені грошові перекази найбільш вразливим сім'ям.

Як повідомлялося, за даними Офісу Генерального прокурора, станом на 24 березня було відомо про 128 загиблих дітей унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні, понад 170 були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-