Діти війни: хто і де захистить майбутнє України?

Діти війни: хто і де захистить майбутнє України?

Укрінформ
23 березня, 11:00 - онлайн-брифінг на тему: «Діти війни: хто і де захистить майбутнє України?»

Організатор: Укрінформ.

Спікер: Дар’я Герасимчук - Радник-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації.

Питання до обговорення:

- Скільки загинуло, постраждало та поранено дітей від рук окупантів? Евакуація дітей та матерів із зруйнованих міст.

- Допомога дітям, які не мають батьків.

- Організація освітнього процесу під час війни.

Формат заходу - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 10:00 23 березня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в zoom.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна розслідує незаконне вивезення понад 2 тис. дітей російськими загарбниками

Зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконного переміщення російськими окупантами понад 2 тисяч українських дітей до країни-агресора.

Про це повідомила радниця уповноваженого Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук на брифінгу в Укрінформі.

«Офісом генерального прокурора за отриманою від МЗС інформацією зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконного переміщення 19 березня російськими окупаційними військами 2389 дітей з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на територію рф», - сказала Герасимчук.

За її словами, вказані дії кваліфіковані як примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, що є порушенням Першого додаткового протоколу до Женевської конвенції та Кримінального кодексу України про закони і звичаї війни.

«У межах даного кримінального провадження будуть перевірені факти примусового переміщення дітей з території України та вжито заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності та щодо повернення дітей на територію України», - зазначила Герасимчук.

Як повідомляв Укрінформ, війська рф станом на ранок 23 березня вбили в Україні 121 дитину та більш як 167 поранили.

Із 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Російські загарбники воюють в Україні з дітьми – уповноважена Президента

За кількістю вбитих і поранених дітей і зруйнованих закладів освіти можна стверджувати, що російські загарбники воюють в Україні з цивільним населенням, зокрема з дітьми.

Так вважає радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, про що вона сказала на брифінгу в Укрінформі.

«Станом на середу, 23 березня, 121 дитину вбито російськими окупантами і 167 дітей отримали тяжкі поранення. Станом на вечір 21 березня 548 закладів освіти отримали ушкодження, серед яких 72 заклади зруйновано вщент і понад 40 бібліотек, спортивних шкіл, шкіл мистецтв тощо. Ми можемо стверджувати, що російські окупанти ведуть війну з цивільним населенням і, власне, з дітьми», - сказала Герасимчук.

Як повідомляв Укрінформ, уже сім країн розпочали розслідування воєнних злочинів, скоєних російською федерацією в Україні.

Із 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-